Samothrace Walk With Me – Το Παιχνίδι της Νίκης

Articles April 29, 2018 No Comments

Samothrace Walk With Me – Το Παιχνίδι της Νίκης

Καλώς ήλθατε στο Παιχνίδι της ΝΙΚΗΣ
όπου κανείς δεν είναι χαμένος!

Το Παιχνίδι της Νίκης απευθύνεται κυρίως σε όλους όσοι εδώ και μερικούς μήνες έχουν υποστηρίξει το έργο μας, για την αποκατάσταση των ιστορικών Μονοπατιών της Σαμοθράκης, μέσα από την σελίδα μας στο Facebook  Samothrace Walk With Me.  Αν διαβάζετε αυτό κείμενο και δεν γνωρίζετε την σελίδα μας στο Facebook , μπορείτε να την επισκεφθείτε τώρα, πατώντας στον παραπάνω σύνδεσμο και να ενημερωθείτε.

Καλούμε τώρα όλους τους υποστηρικτές μας, να λάβουν μέρος στο «παιχνίδι» της Σαμοθράκης και να βοηθήσουν με τις προσωπικές τους επαφές, που πιθανόν δεν γνωρίζουν για την προσπάθεια αυτή, ώστε να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι στην πρωτοβουλία του Crowd Funding.

Κανόνες του Παιχνιδιού

Κλειδί της επιτυχίας του παιχνιδιού
είναι η διαφάνεια στην συμμετοχή.  

Οι κανόνες είναι απλοί αλλά αν έχετε ερωτήματα είμαστε εδώ, στη διάθεση σας, για να απαντήσουμε στις τυχόν απορίες που υπάρχουν.  Στόχος του παιχνιδιού είναι να πείσουμε ο κάθε ένας από εμάς, έναν αριθμό από τους φίλους μας, που δεν μας ακολουθούν στο Facebook , να συμμετάσχουν με ένα πολύ μικρό ποσό στο Crowd Funding για την αποκατάσταση των ιστορικών Μονοπατιών της Σαμοθράκης.

Για αρχή χρειάζεται να δηλώσετε συμμετοχή στο παιχνίδι, με ένα μήνυμα που θα στείλετε στην σελίδα μας στο Facebook, Samothrace Walk With Me.  Κάτω από το κεντρικό μπάννερ της σελίδας μας στο Facebook, θα δείτε το μπλε κουμπί Message ή Στείλτε μήνυμα.  Πατήστε το για να ανοίξει το παράθυρο όπου μπορείτε να μας στείλετε το μήνυμα σας, ότι επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο Παιχνίδι της Νίκης, παραθέτοντας τα στοιχεία επικοινωνίας σας (όνομα, email).

Αφού σκεφτείτε σε ποια πρόσωπα από τον κύκλο σας μπορείτε να αποταθείτε, θα χρειαστεί να μας στείλετε ένα δεύτερο μήνυμα, με τον ίδιο τρόπο, μέσα στις επόμενες 3-4 ημέρες, αναφέροντας αυτή τη φορά οπωσδήποτε και τον αριθμό των ατόμων που στοχεύετε, τα οποία πιστεύετε ότι θα ήταν πρόθυμα να συνδράμουν τον σκοπό μας, με ένα μικρό ποσό της τάξης των 10 ή 20 ευρώ, ότι μπορεί ο καθένας.  Αυτή η πληροφορία μας είναι απαραίτητη, αφενός για να ξέρουμε ότι συμμετέχετε ενεργά στο παιχνίδι, αλλά και για να μπορούμε να ανακοινώνουμε την πρόοδο του παιχνιδιού, υποκινώντας ενδεχομένως έτσι το ενδιαφέρον και σε άλλα άτομα, που δεν έχουν ακόμη δηλώσει συμμετοχή.

Έχοντας επιτύχει τον στόχο που εσείς οι ίδιοι θέσατε και συνεπώς έχοντας ανακηρυχθεί νικητής μαζί με άλλους, θέλουμε ένα τελικό σύντομο μήνυμα από εσάς, όπου θα αναφέρετε το σύνολο του ποσού το οποίο εσείς και τα πρόσωπα του περιβάλλοντος σας προσφέρατε, έτσι ώστε να μπείτε στο Βιβλίο των Μονοπατιών, το οποίο θα δημιουργηθεί για το ιστορικό του έργου και θα κρατηθεί στο αρχείο του νησιού.

Τα άτομα που θα προσελκύσετε, εσείς, καθώς και όλοι όσοι θα συνεισφέρουν μέσω της πλατφόρμας του Crowd Funding θα τύχουν ανταποδοτικών δώρων, αναλόγως του ποσού που  θα συνεισφέρει ο κάθε ένας.  Αναλυτικός κατάλογος των ανταποδοτικών θα αναρτηθεί στην σελίδα του Crowd Funding.

Μερικά στοιχεία ακόμη

Μια πρωτοβουλία Crowd Funding ( ή πληθοπορισμός όπως ένας ελληνιστής μας πρότεινε) εξαρτάται για να επιτύχει, από ένα μεγάλο αριθμό ατόμων, που προσφέρουν μικρά ποσά ο καθένας.  Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε το διαδίκτυο, για να μπορούν οι διοργανωτές, να κοινοποιούν όλα τα νεώτερα, που αποδεικνύουν με ειλικρίνεια τον στόχο, τα οφέλη που θα προκύψουν και τις δυσκολίες της υλοποίησης.

Επιλέξαμε τον τρόπο αυτό, για ένα κοινωφελές έργο, όπως αυτό με τα ιστορικά Μονοπάτια της Σαμοθράκης, μέσω Crowd Funding, επειδή σε σύγκριση με τις απλές χορηγίες, έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα, ότι βοηθά στην προβολή και την διάδοση του έργου σε ένα μεγαλύτερο αριθμό ατόμων.

Δεν είμαστε επαγγελματίες πωλητές υπηρεσιών και προϊόντων και δεν μας είναι εύκολο να πείσουμε και άλλους να συμβάλουν οικονομικά, σε μια υπόθεση και για ένα σκοπό, αν δεν έχουν το ίδιο ενδιαφέρον και το ίδιο κίνητρο που κινητοποιεί εμάς.

Για να κερδίσουμε το “παιχνίδι” λοιπόν, χρειαζόμαστε την βοήθεια σας, για να προσεγγίσουμε περισσότερα άτομα, που σας ξέρουν και τα ξέρετε αρκετά, τα οποία σας εμπιστεύονται και έχετε την δυνατότητα να τα πείσετε να καταθέσουν το όποιο μικρό ποσό, που αρχικά συμφώνησαν να καταθέσουν.

Εκεί όμως ακριβώς έγκειται και η νίκη.  Το χαμηλό ύψος του ζητούμενου ποσού, σας βοηθά να επιτύχετε αυτό που θέλετε, αλλά αν κάποιος θέλει να συνεισφέρει περισσότερα, αυτό σας δίνει ένα έξτρα περιθώριο, στο οποίο δεν είχατε αρχικά στοχεύσει.  Αλλά όλα τα πρόσωπα που επιλέξατε να πλησιάσετε, θα πρέπει να συνεισφέρουν για να αισθανθείτε την ευχαρίστηση της επιτυχίας.  Συνεπώς κάντε μια καλή αρχική επιλογή, ποιους θα προσεγγίσετε.

Θα πρέπει επίσης, με τη βοήθεια την δική μας, να πληροφορείτε τους γνωστούς σας, πως πάει το έργο.  Αυτό είναι σημαντικό για την δική σας αξιοπιστία, αλλά και την μετέπειτα ανάγκη προβολής του έργου.

Αν πάλι στην πορεία του παιχνιδιού μάθετε κάτι που μπορεί να είναι καλό για το έργο ή έχετε μια νέα ιδέα ή πρόταση,  παρακαλούμε, μη διστάσετε, επικοινωνήστε μαζί μας στο Facebook.  Αυτή η μορφή συνεργασίας πάνω σε κοινούς στόχους, είναι αυτό που δίνει σε όλους την ικανοποίηση, ότι κάτι μας ενώνει και κάνει αυτό που κάνουμε, να έχει σημασία.

Απλή Αριθμητική

Δείτε, πως μεταφράζονται σε αριθμούς όλα αυτά

Η σελίδα μας στο Facebook έχει φτάσει τα 2000 άτομα, που την έχουν δει και έχουν εκφραστεί με Like για αυτήν.  Ας πούμε ότι 400 από αυτά τα άτομα (να ένας στόχος που πρέπει να επιτύχουμε), δηλώνουν συμμετοχή στο παιχνίδι.

Αν ο κάθε ένας από αυτούς μπορέσει να επηρεάσει 9 πρόσωπα της επιλογής του, από το φιλικό του περιβάλλον, να δεχθούν να συμβάλουν με ένα ποσό από 10 έως 20 ευρώ ο κάθε ένας, τα άτομα αυτά μαζί με τον παίκτη μας (εσάς) κάνουν 10 άτομα.

Με μέσο όρο 15 ευρώ, ο κάθε ένας, αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να συμβάλετε στο έργο με 150 ευρώ, ένα ποσό που δεν θα ήταν εύκολο στον καθένα μας να καταβάλει μόνος του.  Με 400 άτομα, αυτό μας κάνει 60000 ευρώ.  Στόχος μας, υπενθυμίζουμε, είναι οι 25000 ευρώ.  Τι νομίζετε, θα τα καταφέρουμε;

Αλλά ότι και να καταφέρουμε στο τέλος, πάλι είμαστε νικητές, γιατί μαζί παίξαμε και μαζί είχαμε την όποια χαρά το παιχνίδι μας έφερε, χωρίς να συνυπολογίσουμε την επιπλέον ικανοποίηση από την υλοποίηση του έργου, όταν κάποιοι από εμάς θα σκεφτόμαστε από που αρχίσαμε, όταν θα βρεθούμε σε κάποιο από τα μονοπάτια της Σαμοθράκης, ατενίζοντας το Αιγαίο στα πόδια μας.

Περιηγηθείτε την σελίδα μας και να μάθετε όσα περισσότερα μπορείτε, για τους σκοπούς της καμπάνιας, τους φορείς και τους συντελεστές.  Είμαστε στην διάθεση σας, μέσα από την σελίδα Samothrace Walk With Me στο Facebook, για να απαντάμε σε όλες τις απορίες και τα ερωτήματα.

Δηλώστε Συμμετοχή στο Παιχνίδι της Νίκης, στέλνοντας μήνυμα στην σελίδα μας στο Facebook Samothrace Walk With Me, με το όνομα, το email σας.

 


ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ
Σαμοθράκη
Μονοπάτια
Samothrace Walk With Me
Διαδικτυακή Καμπάνια
Φορείς
Ομάδα
Υποστηρικτές